Bourbon vs. Tennessee Whiskey: The Main Differences


 

බර්බන් සහ ටෙනසි ​​​​විස්කි බොහෝ පාරිභෝගිකයින්ගේ සිත් තුළ බොහෝ විට එකිනෙකා සඳහා ව්‍යාකූල වී ඇත - ටෙනසි ​​​​විස්කි බර්බන් ලෙස සැලකිය හැකිද යන්න පිළිබඳව විස්කි ලෝකයේ විවාදයක් පවා පවතී. කෙසේ වෙතත්, ආසන්න වශයෙන් සමාන නිෂ්පාදන ක්‍රියාවලීන් තිබියදීත්, සම්භාව්‍ය ඇමරිකානු විස්කි විලාසිතාවන්ට යම් ප්‍රධාන වෙනස්කම් තිබේ. මේ දෙක සංසන්දනය කිරීමේදී ඔබ දැනගත යුතු සියල්ල මෙන්න.

BOURBON VS. TENNESSEE WHISKEY FAST FACTS

• ස්ප්‍රීතු දෙකම සෑදී ඇත්තේ අවම වශයෙන් 51% ඉරිඟු සහිත මෑෂ් බිල්පතකින් වන අතර නව අඟුරු ඕක් බැරල් වල වයස්ගත කර ඇත.

• ටෙනසි ​​​​විස්කි ටෙනසිහි නිෂ්පාදනය  කළ යුතු අතර, බර්බන් විස්කි  එක්සත් ජනපදයේ ඕනෑම තැනක නිෂ්පාදනය කළ හැකිය.

• ටෙනසි ​​විස්කි ලින්කන් ප්‍රාන්ත ක්‍රියාවලිය ලෙස හැඳින්වෙන අඟුරු පෙරීමේ ක්‍රියාවලියකට භාජනය වන අතර එය තරමක් මිහිරි ස්ප්‍රිතු නිපදවීම අරමුණු කරයි.

මෑෂ් බිල් එකක් යනු ආසවනය කළ ස්ප්‍රීතු සෑදීම සඳහා වූ වට්ටෝරුවකි. එය භාවිතා කරන විවිධ වර්ගයේ ධාන්ය වර්ග සහ ඒවා භාවිතා කරන අනුපාතයන්ගෙන් සමන්විත වේ. මෑෂ් බිල් යනු ස්ප්‍රීතු රසය තීරණය කරන වැදගත්ම සාධකයකි.

සමානකම්

    • ඒවා දෙකම මූලික වශයෙන් බඩ ඉරිඟු වලින් සාදා ඇත.

මෑෂ් බිල්පතට අනුව බර්බන් සහ ටෙනසි ​​​​විස්කි වල ධාන්ය වර්ග, අවම වශයෙන් 51% ඉරිඟු ඇතුළත් විය යුතුය. ඉතිරි 49% ට රයි, තිරිඟු සහ බාර්ලි වැනි අනෙකුත් ධාන්ය වර්ග ඇතුළත් විය හැකිය. මෑෂ් බිල්පතෙහි ධාන්‍යවල විවිධ අනුපාතයන් දැක්විය හැකි වුවද, ටෙනසි ​​​​විස්කි සහ බර්බන් යන දෙකෙහිම ප්‍රධාන නිෂ්පාදකයින් සාමාන්‍යයෙන් බඩ ඉරිඟු බරින් වැඩි වන අතර, මෑෂ් බිල්පත් බොහෝ විට බඩ ඉරිඟු 70% හෝ ඊට වැඩි වන බව සඳහන් වේ.

  • ඒවා දෙකම අලුතින් අගුරු කල ඕක් බැරල් වල පැරණි කල යුතුය.

 බර්බන් සහ ටෙනසි ​​​​විස්කි යුතු අලුතින් අගුරු කල ඕක් බැරල් වල වැනිලින්, ලැක්ටෝන් සහ ටැනින් වැනි සංයෝග ඇති අතර එය ස්ප්‍රීතු දෙවර්ගයටම ලාක්ෂණික කැරමල් වර්ණය සහ රස පැතිකඩ ලබා දීමට උපකාරී වේ, එය බොහෝ විට අනෙකුත් විස්කි හා සසඳන විට පැණිරස ලෙස සැලකේ.

කිසිම ස්ප්‍රිතූවකට ඔවුන්ගේ මූලික නාමය ව්වෙනුවෙන් අවම පැරණි වීමේ අවශ්‍යතාවයක් නැත, නමුත් ඔවුන් “straight” ලේබල් කිරීමට අවම වශයෙන් අවුරුදු දෙකක්වත් “bottled-in-bond” ලෙස ලේබල් කිරීමට අවම වශයෙන් අවුරුදු හතරක්වත් පැරණි විය යුතුය.

  • ඒවාට එකම ආසවනය අවශ්‍යතා ඇත.
ස්ප්‍රීතු දෙකම උපරිම 160 proof (80% ABV) ආසවනය කළ යුතු අතර උපරිම 125 proof (62.5% ABV) බැරල් කළ යුතුය. ඒවා අවම වශයෙන් 80 proof කට (40% ABV) බෝතල් කළ යුතුය.



වෙනස්කම්

  • ටෙනසි ​​​​විස්කි අඟුරු පෙරීමේ ක්‍රියාවලියකට ලක් වේ.
ටෙනසි ​​​​විස්කි Lincoln County Process භාවිතා කරයි, එය පැරණී නොකරන ලද විස්කි බැරල් කිරීමට පෙර මේපල් අඟුරු කැට ගිල්වා හෝ පෙරීම කළ යුතුය. මෙම ක්‍රියාවලිය මගින් අපිරිසිදු ද්‍රව්‍ය ඉවත් කර විස්කි එහි තද ඉරිඟු ස්වභාවයෙන්  ඉවත් කරයි, එහි ප්‍රතිඵලයක් ලෙස මෘදු ස්වභාවයක් ඇති වේ.

Lincoln County Process යන වචනය 1800 ගණන්වල මැද භාගය දක්වා දිව ගියද, ස්ප්‍රීතු මෘදු කිරිම සඳහා අඟුරු භාවිතා කිරීමේ ක්‍රමය වසර දහස් ගණනක් තිස්සේ විස්කි සෑදීමේදී භාවිතා කර ඇත. ටෙනසි ​​​​විස්කි සියල්ලම පාහේ ප්‍රාන්ත නීතිය අනුව Lincoln County Process  භාවිතා කළ යුතුය, නමුත් අඟුරු පෙරීම ඔහුගේ මුතුන් මිත්තෙකු වන Benjamin Prichard භාවිතා නොකළ ක්‍රියාවලියක් බවට හිමිකරු Phil Prichard තර්ක කරන බැවින් Prichard’s Distillery  ආයතනය සදහා මේම නිතිය වලංගු නොවේ.

  • Tennessee Whiskey නිෂ්පාදනය කළ හැක්කේ Tennessee හි පමණි.
එහි නමට අනුව, ටෙනසි ​​​​විස්කි නිෂ්පාදනය කළ හැක්කේ ටෙනසිහි පමණි. බර්බන්, 95% ට වැඩි ප්‍රමානයක්, කෙන්ටකි ප්‍රාන්තයේ නිපදවන අතර, එය තර්කානුකුලව එක්සත් ජනපදයේ ඕනෑම තැනක නිෂ්පාදනය කළ හැකිය.

සැලකිය යුතු කරුණක් නම්, Bourbon , වර්ගීකරණයක් ලෙස, මධ්‍යසාර සහ දුම්කොළ බදු සහ වෙළඳ කාර්යාංශය (TTB) විසින් නියාමනය කර නිර්වචනය කර ඇති අතර, Tennessee ​​​​විස්කි දැනට නොමැති අතර, රෙගුලාසි රාජ්‍ය මට්ටමින් බලාත්මක වේ. උතුරු ඇමරිකානු නිදහස් වෙළඳ ගිවිසුම (NAFTA) සහ එහි අනුප්‍රාප්තිකයා වන එක්සත් ජනපදය-මෙක්සිකෝ-කැනඩා ගිවිසුම (USMCA) වැනි අනෙකුත් ප්‍රතිපත්ති ගිවිසුම්, විශේෂයෙන් Tennessee ​​​​විස්කි "Tennessee ​​ප්‍රාන්තයේ පමණක් නිෂ්පාදනය කිරීමට අවසර දී ඇති සෘජු Bourbon විස්කි" ලෙස අර්ථ දක්වයි. …Bourbon විස්කි සහ Tennessee ​​​​විස්කි නිෂ්පාදනය පාලනය කරන එක්සත් ජනපදයේ නීති සහ රෙගුලාසිවලට අනුකූලව නිෂ්පාදනය කර ඇත.











Comments