බර්බන් සහ ටෙනසි විස්කි බොහෝ පාරිභෝගිකයින්ගේ සිත් තුළ බොහෝ විට එකිනෙකා සඳහා ව්යාකූල වී ඇත - ටෙනසි විස්කි බර්බන් ලෙස සැලකිය හැකිද යන්න පිළිබඳව විස්කි ලෝකයේ විවාදයක් පවා පවතී. කෙසේ වෙතත්, ආසන්න වශයෙන් සමාන නිෂ්පාදන ක්රියාවලීන් තිබියදීත්, සම්භාව්ය ඇමරිකානු විස්කි විලාසිතාවන්ට යම් ප්රධාන වෙනස්කම් තිබේ. මේ දෙක සංසන්දනය කිරීමේදී ඔබ දැනගත යුතු සියල්ල මෙන්න.
BOURBON VS. TENNESSEE WHISKEY FAST FACTS
• ස්ප්රීතු දෙකම සෑදී ඇත්තේ අවම වශයෙන් 51% ඉරිඟු සහිත මෑෂ් බිල්පතකින් වන අතර නව අඟුරු ඕක් බැරල් වල වයස්ගත කර ඇත.
• ටෙනසි විස්කි ටෙනසිහි නිෂ්පාදනය කළ යුතු අතර, බර්බන් විස්කි එක්සත් ජනපදයේ ඕනෑම තැනක නිෂ්පාදනය කළ හැකිය.
• ටෙනසි විස්කි ලින්කන් ප්රාන්ත ක්රියාවලිය ලෙස හැඳින්වෙන අඟුරු පෙරීමේ ක්රියාවලියකට භාජනය වන අතර එය තරමක් මිහිරි ස්ප්රිතු නිපදවීම අරමුණු කරයි.
මෑෂ් බිල් එකක් යනු ආසවනය කළ ස්ප්රීතු සෑදීම සඳහා වූ වට්ටෝරුවකි. එය භාවිතා කරන විවිධ වර්ගයේ ධාන්ය වර්ග සහ ඒවා භාවිතා කරන අනුපාතයන්ගෙන් සමන්විත වේ. මෑෂ් බිල් යනු ස්ප්රීතු රසය තීරණය කරන වැදගත්ම සාධකයකි.
සමානකම්
- ඒවා දෙකම මූලික වශයෙන් බඩ ඉරිඟු වලින් සාදා ඇත.
මෑෂ් බිල්පතට අනුව බර්බන් සහ ටෙනසි විස්කි වල ධාන්ය වර්ග, අවම වශයෙන් 51% ඉරිඟු ඇතුළත් විය යුතුය. ඉතිරි 49% ට රයි, තිරිඟු සහ බාර්ලි වැනි අනෙකුත් ධාන්ය වර්ග ඇතුළත් විය හැකිය. මෑෂ් බිල්පතෙහි ධාන්යවල විවිධ අනුපාතයන් දැක්විය හැකි වුවද, ටෙනසි විස්කි සහ බර්බන් යන දෙකෙහිම ප්රධාන නිෂ්පාදකයින් සාමාන්යයෙන් බඩ ඉරිඟු බරින් වැඩි වන අතර, මෑෂ් බිල්පත් බොහෝ විට බඩ ඉරිඟු 70% හෝ ඊට වැඩි වන බව සඳහන් වේ.
- ඒවා දෙකම අලුතින් අගුරු කල ඕක් බැරල් වල පැරණි කල යුතුය.
බර්බන් සහ ටෙනසි විස්කි යුතු අලුතින් අගුරු කල ඕක් බැරල් වල වැනිලින්, ලැක්ටෝන් සහ ටැනින් වැනි සංයෝග ඇති අතර එය ස්ප්රීතු දෙවර්ගයටම ලාක්ෂණික කැරමල් වර්ණය සහ රස පැතිකඩ ලබා දීමට උපකාරී වේ, එය බොහෝ විට අනෙකුත් විස්කි හා සසඳන විට පැණිරස ලෙස සැලකේ.
කිසිම ස්ප්රිතූවකට ඔවුන්ගේ මූලික නාමය ව්වෙනුවෙන් අවම පැරණි වීමේ අවශ්යතාවයක් නැත, නමුත් ඔවුන් “straight” ලේබල් කිරීමට අවම වශයෙන් අවුරුදු දෙකක්වත් “bottled-in-bond” ලෙස ලේබල් කිරීමට අවම වශයෙන් අවුරුදු හතරක්වත් පැරණි විය යුතුය.
- ඒවාට එකම ආසවනය අවශ්යතා ඇත.
- ටෙනසි විස්කි අඟුරු පෙරීමේ ක්රියාවලියකට ලක් වේ.
- Tennessee Whiskey නිෂ්පාදනය කළ හැක්කේ Tennessee හි පමණි.
සැලකිය යුතු කරුණක් නම්, Bourbon , වර්ගීකරණයක් ලෙස, මධ්යසාර සහ දුම්කොළ බදු සහ වෙළඳ කාර්යාංශය (TTB) විසින් නියාමනය කර නිර්වචනය කර ඇති අතර, Tennessee විස්කි දැනට නොමැති අතර, රෙගුලාසි රාජ්ය මට්ටමින් බලාත්මක වේ. උතුරු ඇමරිකානු නිදහස් වෙළඳ ගිවිසුම (NAFTA) සහ එහි අනුප්රාප්තිකයා වන එක්සත් ජනපදය-මෙක්සිකෝ-කැනඩා ගිවිසුම (USMCA) වැනි අනෙකුත් ප්රතිපත්ති ගිවිසුම්, විශේෂයෙන් Tennessee විස්කි "Tennessee ප්රාන්තයේ පමණක් නිෂ්පාදනය කිරීමට අවසර දී ඇති සෘජු Bourbon විස්කි" ලෙස අර්ථ දක්වයි. …Bourbon විස්කි සහ Tennessee විස්කි නිෂ්පාදනය පාලනය කරන එක්සත් ජනපදයේ නීති සහ රෙගුලාසිවලට අනුකූලව නිෂ්පාදනය කර ඇත.
Comments